Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Τέλεια φρύδια

Λεπτά ή παχιά, φυσικά ή επανασχεδιασμένα, σκούρα ή ξανοιγμένα, τα φρύδια θα είναι πάντα το «δυνατό χαρτί» του μακιγιάζ

Μπορούν να αναδείξουν ένα μέτριο και να καταστρέψουν ένα όμορφο πρόσωπο. Oταν είναι καλοσχεδιασμένα προσφέρουν ένταση και ζωντάνια στο βλέμμα, κάνουν τα μικρά μάτια να δείχνουν μεγαλύτερα και περιορίζουν την ανάγκη για έντονο μακιγιάζ. Το στυλ των φρυδιών, όπως και κάθε άλλο στοιχείο του μακιγιάζ, διαφοροποιείται ανάλογα με τις τάσεις που επικρατούν κάθε χρόνο. Αν ωστόσο ... εξαιρέσουμε τις υπερβολές στο μακιγιάζ που συχνά βλέπουμε στα ντεφιλέ, τα φυσικά φρύδια παραμένουν σταθερά τα τελευταία χρόνια στο προσκήνιο της μόδας.

All about shape

Το φυσικό σχήμα των φρυδιών είναι συνήθως αυτό που πηγαίνει με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου. Για τον λόγο αυτόν η συμβουλή όλων των μακιγιέρ είναι να το χρησιμοποιούμε ως οδηγό, οποιαδήποτε επέμβαση κι αν θελήσουμε να κάνουμε. Για παράδειγμα, στα μικρά, ντελικάτα πρόσωπα η γραμμή των φρυδιών θα πρέπει να παραμένει λεπτή, ενώ -αντίθετα- σε ένα πρόσωπο με έντονα χαρακτηριστικά τα βγαλμένα φρύδια θα μοιάζουν αταίριαστα, σχεδόν ψεύτικα.

Δυστυχώς, η φύση δεν είναι πάντα... αλάνθαστη. Στην περίπτωση αυτήν καλούμαστε εμείς να κάνουμε τις μικρές αλλά επιβεβλημένες διορθωτικές κινήσεις. Δεν είναι όμως πάντα εύκολο. Μια καλή ιδέα είναι, την πρώτη τουλάχιστον φορά που θα θελήσετε να δώσετε νέο σχήμα στα φρύδια σας, να εμπιστευθείτε το σταθερό χέρι ενός επαγγελματία. Στη συνέχεια θα μπορείτε να το συντηρείτε μόνες σας, καθαρίζοντας κάθε δέκα περίπου ημέρες τις τριχούλες που ξεφεύγουν από τη... γραμμή.

Αν πάλι προτιμάτε να διορθώσετε μόνες το σχήμα των φρυδιών σας, βάλτε κάποια σημάδια, εφαρμόζοντας το «κόλπο» του μολυβιού: τοποθετήστε ένα μολύβι κάθετα, στο πλάι της μύτης σας. Η γραμμή του φρυδιού θα πρέπει να αρχίζει στο σημείο όπου η άκρη του μολυβιού αγγίζει το μέτωπο. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το διαγώνια, με τη μια άκρη του να ακουμπά το κέντρο του κάτω χείλους και την άλλη άκρη του να κατευθύνεται προς την εξωτερική γωνία του ματιού. Στο σημείο που «δείχνει» το μολύβι, θα πρέπει να καταλήγει η γραμμή του φρυδιού.

Επιχείρηση «καθαρά φρύδια»

> Προτιμάτε πάντα να βγάζετε τα φρύδια σας μετά το ντους, όταν οι πόροι του δέρματος είναι διεσταλμένοι. Η διαδικασία γίνεται λιγότερο επώδυνη.
> Επενδύστε σε ένα τσιμπιδάκι φρυδιών με λοξά, πλακέ άκρα. Δεν θα χρειαστεί να το αντικαταστήσετε ποτέ, επομένως αξίζει τα λεφτά του.
> Τοποθετήστε τον καθρέφτη σε ένα σημείο του σπιτιού με δυνατό φως - κατά προτίμηση ημέρας. Μη στέκεστε πολύ κοντά στο είδωλό σας και αποφύγετε, αν μπορείτε, τον μεγεθυντικό καθρέφτη.
> Αρχίστε αφαιρώντας τις τριχούλες που φυτρώνουν ανάμεσα στα φρύδια. Συνεχίστε καθαρίζοντας την περιοχή κάτω από το τόξο των φρυδιών. Για να έχετε συμμετρικό αποτέλεσμα, αποφύγετε να αφαιρέσετε όλες τις τρίχες μονομιάς. Είναι προτιμότερο να περνάτε από το ένα φρύδι στο άλλο.
> Μην προσπαθείτε να δώσετε σχήμα στα φρύδια από την επάνω πλευρά. Θα «κατεβάσετε» το βλέμμα και θα δώσετε μια θλιμμένη όψη στο πρόσωπο.
> Ολοκληρώστε βουρτσίζοντας τα φρύδια προς τα πάνω με το ειδικό σπιράλ χτενάκι ή μια χρησιμοποιημένη μάσκαρα. Αν χρειαστεί, κόψτε προσεκτικά τις τριχούλες που προεξέχουν με ένα ίσιο ψαλίδι νυχιών.

Σχήματα και χρώματα

* Αν θέλετε να γεμίσετε τα κενά στα φρύδια, σχεδιάστε με ένα μολύβι μεμονωμένες γραμμές - όχι μια συνεχόμενη, γιατί το αποτέλεσμα θα δείχνει ψεύτικο.
* Αν θέλετε να προεκτείνετε τη γραμμή των φρυδιών, σχεδιάστε την πρώτα με μολύβι και στη συνέχεια καλύψτε τη με σκιά.
* Αποφύγετε το μαύρο χρώμα, έστω κι αν είστε μελαχρινή με μαύρα μαλλιά. Αγριεύει το βλέμμα.
* Αν δεν «πιάνει» το χέρι σας, προτιμήστε να τονίσετε τα φρύδια με σκιά και όχι με μολύβι. Για να διατηρηθεί το χρώμα, απλώστε το με νωπό πινελάκι.
* Αν δεν έχετε ειδικό μολύβι ή σκιά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια καφέ τελειωμένη μάσκαρα.
* Αν τα φρύδια σας είναι πυκνά και ατίθασα, αναζητήστε την ειδική διάφανη μάσκαρα φρυδιών, που θα τα φιξάρει χωρίς να τα τονίσει υπερβολικά.
* Αν βάφετε τα μαλλιά σας ξανθά, αφήστε τα φρύδια δύο τόνους πιο σκούρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου